Anillusion

Video nabewerking

Anillusion doet video nabewerking. Maar wat is dat nu eigenlijk?

Bij het maken van een video wordt er eerst een plan gemaakt, hoe de video eruit moet komen. Na goedkeuring wordt dit plan uitgevoerd en al het beeld en geluid verzameld wat hier voor nodig is. Meestal gaan onze camerateams op locatie om deze beelden te maken.

Na de opnames gaat de editor aan de slag om hier een goed verhaal van te maken. Als het verhaal helemaal klopt worden animaties gemaakt om het verhaal te ondersteunen, wordt colorgrading toegepast om emotie nog duidelijker naar voren te laten komen. Geluid wordt gemixt en gemasterd en uiteindelijk wordt de videomaster gemaakt. Vervolgens moet de video natuurlijk worden aangeleverd en voor ieder medium gelden weer andere regels waar dit aan moet voldoen. Denk hierbij aan een YouTube master, maar ook een broadcast MXF of Digital Cinema Package (DCP) voor in de bioscoop. Is het project klaar, dan moet het project gearchiveerd worden.

Anillusion is in 2004 begonnen als montagestudio en heeft daarom ook alle kennis in huis om een project daarmee te helpen. Maar de laatste jaren heeft Anillusion zich gespecialiseerd in de stappen na de montage en werkt daarom ook gewoon samen met videobedrijven die hun eigen montage doen.

Maar om de puntjes op de i te kunnen zetten, heb je wel inkt nodig. Dus geven wij ook advies en technische ondersteuning op de set om er voor te zorgen dat als het project eenmaal bij ons terecht komt, dat we ook echt het onderste uit de kan kunnen halen.