Anillusion

Wij maken Digital Cinema Packages

Steeds meer filmfestivals vragen om een DCP. Hoewel het maken van een DCP relatief eenvoudig is, kan er van alles mis gaan in dit proces waarvan het merendeel onzichtbaar blijft tot het op een projector komt die niet met de fout om weet te gaan of tot frustratie leidt bij projectionisten. Zo heeft de veelgebruikte software DCP-o-Matic een fout die de conversie van de kleuren van het beeld niet correct uitvoert. Anillusion is een bij de ISDCF geregistreerde Digital Cinema Package Facility (met Facilitycode: ANL) en wij werken volgens de door de Digital Cinema Initiative vastgestelde normen voor het maken, testen en leveren van DCP's.

Ons DCP proces is een aantal jaren geleden opnieuw opgezet met Quality Control op verschillende momenten. Wij maken gebruik van een colormanaged workflow waardoor kleuren overeen komen met wat er is gemaakt/geleverd. Ook de audio controleren we en indien nodig wordt deze opnieuw gemasterd. Bijvoorbeeld mono en stereo geluid wordt altijd door een 5.1 upmix proces gehaald omdat dit beter werkt in bioscopen.

Onder andere voor het 48 Hour Film Project in Nijmegen en Eindhoven maken wij in recordtijd alle DCP's voor de premieres van deze tientallen films. Ook verzorgen wij de DCP testing en aanpassingen voor het Eindhoven Film Festival.

Voor correcte werking op oudere projecteren raden wij aan om projecten op 24.00 frames per seconde te filmen, monteren en masteren. Hierdoor kunnen wij de DCP als Interop maken, die volgens de oudste DCI standaard werkt en dus overal zal werken. Nou zijn gelukkig het merendeel van de bioscopen in Nederland geleverd met Doremi systemen die ook met SMPTE DCP's overweg kunnen, maar toch raden wij aan om bioscoopprojecten zoveel mogelijk op 24.00 fps te doen. (Let op, 23,98 fps is niet hetzelfde als 24fps!!)

Tarieven

Digital Cinema Package File Creation

Filmlengte tot 5min € 75,-
Filmlengte tussen 5 en 10min € 150,-
Filmlengte tussen 10 en 30min € 200,-
Filmlengte tussen 30 en 60min € 275,-
Filmlengte tussen 60 en 180min € 350,-

Meerprijzen

Beeld of Framerate veranderingen van bron naar DCI SMPTE specs (Scope/Flat) op aanvraag
Audio remaster van bron naar 5.1 Cinema/R128 of TASA (bij commercials) op aanvraag

4K + € 75,-
Encryptie op aanvraag

DCP Drager

Wij leveren DCP's altijd met een informatie document voor de projectionist.


Download link (voor een maand) geen extra kosten
Opslag op onze Filmkluis (voor een maand) geen extra kosten
USB stick tot 5min € 50,-

USB stick tot 30min € 75,-

USB stick tot 60min € 100,-

USB stick tot 90min € 150,-

USB stick tot 180min € 300,-

USB disk € 120,-

CRU harddisk € 350,- (Op basis van CRU DCP-Kit 1 en een SSD)
Eigen meegebrachte lege media geen extra kosten, maar geen garantie op correcte werking.

Verzendkosten afhankelijk van leveradres en vervoerder. Let op, wij houden geen voorraad van media dus deze zullen op aanvraag besteld moeten worden.

Screening

Wij raden aan om de DCP minimaal een keer in een bioscoop te testen ter controle. Er kan op onze eigen apparatuur heel veel getest worden, maar een doorkijk op de daadwerkelijke cinema hardware is altijd een goed idee.


Testscreening in een bioscoop met DCI projector op aanvraag

Alle genoemde tarieven zijn exclusief 21% BTW