Anillusion

Video nabewerking

Anillusion doet film en video nabewerking. Maar wat is dat nu eigenlijk?



In het engels noemen we het ook wel Finishing of Online Editing en het zijn eigenlijk alle stappen die nodig zijn om een project van montage naar eind-product te krijgen.

Bij het maken van een video wordt er eerst een plan gemaakt, hoe de video eruit moet komen. Na goedkeuring wordt dit plan uitgevoerd en al het beeld en geluid verzameld wat hier voor nodig is. Meestal gaan onze camerateams op locatie om deze beelden te maken.

Na de opnames gaat de editor aan de slag om hier een goed verhaal van te maken. Als het verhaal helemaal klopt worden visual effects en motion graphics en andere animaties gemaakt om het verhaal te ondersteunen, wordt colorgrading toegepast om emotie nog duidelijker naar voren te laten komen. Muziek wordt gecomponeerd of uitgezocht uit een muziekbibliotheek. Het geluid wordt gemixt en gemasterd (meestal in 5.1 surround) en uiteindelijk wordt de master gemaakt.

Vervolgens moet de video natuurlijk worden aangeleverd en voor ieder medium gelden weer andere strenge regels waar dit aan moet voldoen. Denk hierbij aan een YouTube master, maar ook een broadcast MXF, Interoperable Master Format (IMF) of Digital Cinema Package (DCP) voor in de bioscoop. Is het project klaar, dan moet het project gearchiveerd worden.

Anillusion is in 2004 begonnen als montagestudio en heeft daarom ook alle kennis in huis om een project daarmee te helpen. Maar de laatste jaren heeft Anillusion zich gespecialiseerd in de stappen na de montage en werkt daarom ook gewoon samen met andere filmmakers die hun eigen montage doen en in te springen waar hulp nodig is.

Maar om de puntjes op de i te kunnen zetten, heb je wel inkt nodig. Of om bij de film en video te blijven: een goede post-productie begint bij de pre-productie zodat er alleen op de juiste momenten 'Fix it in post' wordt geroepen. Dus geven wij ook advies en technische ondersteuning op de set om er voor te zorgen dat als het project eenmaal bij ons terecht komt, dat we ook echt het onderste uit de kan kunnen halen.